Mindful Run

Terug naar Mindfulrun

Mindful Run is een unieke combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en (Hard)lopen. Marileen biedt Mindful Run tweemaal per jaar aan als groepscursus.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het hier en nu te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

gezond gouds abonnementen mindful run
gezond gouds mindful run 2

Ademhalingstechnieken 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen te oppervlakkig. Hierdoor verbruik je meer energie dan nodig, wat je onnodig moe maakt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het hier en nu.

gezond gouds mindful run 4