Uitbreiding yoga

Geplaatst op: 05-11-2019
Terug naar nieuws

Uitbreiding van de yogalessen bij Gezond Gouds!

Leer mee te bewegen met de stroom van het leven. Ontdek je innerlijke kracht en kom beter in je vel met yoga. Probeer eens een proefles Vinyasa yoga bij Gezond Gouds binnenkort ook op woensdagochtend. 

Rooster yogalessen bij Gezond Gouds 

Maandag 20:00-21:15 uur
Woensdag 09:30-10:30 uur ( miv 4 december)
Vrijdag 09-10:15 uur

Heb jij ook behoefte aan innerlijke rust, wil je meer balans ervaren en een evenwichtig leven leiden? Alles is er al, je hoeft er alleen je ogen maar voor te openen.
Kom dichterbij de essentie van wie je bent met yoga. Jezelf in stilte observeren, luisteren naar je lichaam en alles laten zijn zoals het is; acceptatie en overgave. Kom dan eens een yin yoga les meedoen bij Gezond Gouds op maandag avond of vrijdagochtend.

‘’Yin yoga vertraagt het verouderingsproces: het verbetert de doorbloeding en je voelt je meteen jonger’’

Yoga is zoveel meer dan een uurtje rekken en strekken op de mat. Het gaat over jezelf zijn, je intuïtie volgen, grenzen leren aangeven, meer zelfliefde krijgen… Yoga is gaan zien waar jij jezelf saboteert. Jezelf doorkrijgen wanneer je stopt omdat het oncomfortabel wordt, de excuses die je verzint en wanneer je wilt vluchten omdat het te confronterend wordt. Kleine en grote beschadigingen zijn van invloed op je lichaam en emoties en zo kun je steeds verder van jezelf verwijderd raken. Maak via je lijf weer contact met je kern; je ziel en leer eindelijk luisteren naar wat jij écht nodig hebt. 

Vinyasa yoga is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: coördinatie van een flow van verschillende houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

“Yoga is voor iedereen! Je hoeft niet lenig te zijn om te beginnen met yoga.”

Yogalessen bij Gezond Gouds kenmerken zich door opbouw, variatie, veiligheid, filosofie, meditatie&ademwerk. Want de meest duidelijke reflectie van je mentale en emotionele staat is de ademhaling. Daarom is pranayama (ademhalingsoefeningen) een belangrijk onderdeel van de lessen.