Cosmo van Berkel

Terug naar overzicht

Buiten sporten is het mooiste wat er is. Gezond Gouds heeft een gezellig en hecht team met uiteenlopende kwaliteiten. Op deze manier vullen we elkaar goed aan. Door onze verschillende achtergronden is er voor ieder wat wils. Je komt mij tegen bij Gezond Gouds als instructeur bij de SnelSterk Bootcamp op dinsdagavond in Gouda Goverwelle.

Atletiek

Mijn grote hobby is atletiek, daarnaast ga ik graag naar sportevenementen als supporter of als deelnemer. Ik reis graag en Ik ga graag naar festivals en speel ik graag gezelschapsspellen met vrienden.

Ik sport al van jongs af aan. Ooit ben ik begonnen met voetbal. Sinds mijn veertiende doe ik aan atletiek. Al snel werd duidelijk dat ik meer talent had op de middellange afstanden dan als voetballer. Na een jaar beide sporten te hebben beoefend ben ik vol voor atletiek gegaan. Bij de junioren ben ik 2 keer 5e van Nederland geweest op de 800m. Met het team zijn we zelfs 3e van Nederland geweest. De overstap naar de senioren was zwaar. Ik heb nog wel een aantal keer aan de NK mee gedaan. 

Training geven

In 2007 ben ik begonnen met training geven, allereerst aan kinderen van 8 tot 11 jaar. Na 6 jaar pupillen training geven, wilde ik een nieuwe uitdaging. Iemand van de Goudse rugby benaderde mij, om looptechnische- en conditionele trainingen te geven. Dit heb ik 2,5 jaar met plezier gedaan, aan jongeren van 16 tot 18 jaar. Helaas viel toen de groep uiteen. Zelf heb ik ook nog een paar wedstrijden rugby mee gedaan. Na een hersenschudding ben ik mij weer volledig gaan focussen op atletiek.

Ik heb in 2014 een looptrainerscursus gevolgd en geef sindsdien looptechnische trainingen aan atleten van 16 en ouder. 
Na mijn looptrainerscursus heb ik ook een bootcamp instructeurscursus gevolgd. 

Voor mij als trainer is het erg prettig dat ik de ruimte heb gekregen, om ook mijn eigen training binnen Gezond Gouds te hebben. Hier kan ik doen wat ik het leukste vind en waar mijn kwaliteiten liggen. We werken steeds naar een nieuw evenement toe, bijvoorbeeld de Goudse Singelloop.