Noortje Kamermans

Terug naar overzicht

Ik ben Noortje Kamermans, geboren in 1995 in Gouda. Ik ben afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Oefentherapie Cesar is een therapie waarbij klachten aan het lichaam voorkomen of behandeld worden door oefeningen te doen en te leren zo correct en efficiënt mogelijk te bewegen. Door deze studie heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk lichaam en beweging, dit komt ook terug in mijn trainingen. In oktober 2015 heb ik bij de AALO het certificaat Bootcampinstructeur behaald en sindsdien verzorg ik bootcamp trainingen. Vanwege mijn opleiding als Oefentherapeut geef ik bij Gezond Gouds ook de Zwanger en Mama bootcamp en personal trainingen.

Verschillende sporten

Mijn hobby is natuurlijk sporten! Ik heb als kind op badminton gezeten en altijd heel erg veel buiten gespeeld. Vanaf het begin van de middelbare school ben ik eigenlijk steeds meer gaan sporten. Paardrijden, een periode boogschieten, zeilen, bootcamp en in mijn vrije tijd doe ik ook aan zwemmen, skeeleren/schaatsen en hardlopen. Sinds ik aan bootcamp doe heb ik ook de Obstacle Runs ontdekt en dit doe ik met veel plezier. Verder word ik erg gelukkig als ik met paarden bezig ben en andere hobby’s zijn tv en film kijken, lezen, zingen en buiten actief zijn. 

Bootcamp past bij mij omdat het lekker in de buitenlucht is, weer of geen weer, we gaan door! Verder is het heel afwisselend en ook al is het in feite een ‘individuele’ sport, je doet het samen met een groep. Naast dat ik zelf veel buiten sport vind ik het ook superleuk om hier trainingen in te geven!

Bewegen is leuk!

Het is leuk om steeds afwisselende trainingen te verzinnen en om de sporters uit te dagen. Het contact met de mensen is fijn en ik heb er plezier in om te zien dat sporters vooruitgaan en om hier deel van uit te maken. Het belangrijkste vind ik dat de mensen het leuk vinden om deel te nemen aan mijn trainingen: bewegen is leuk! Dan is het mooi als er tegelijkertijd ook resultaat geboekt kan worden.

Dit is ook gelijk wat mij aanspreekt bij Gezond Gouds. Plezier in bewegen staat hier voorop. Er wordt goed gekeken naar wat de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de sporter zijn, en de sporter wordt goed begeleid. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen met de trainingen!

Opleidingen

  • HBO: Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht
  • Minor: Blessure preventief samenwerken in de sport
  • AALO: Bootcampinstructeur
  • Reanimatie certificaat
  • Uitgebreide EHBO Rode Kruis
  • Middelbare school: Gymnasium aan Coornhert Gymnasium in Gouda
  • HALO aan de HAN