Doe mee met Zwanger en Mama Bootcamp in Gouda!

Wil jij blijven sporten tijdens je zwangerschap of ben je op zoek naar een leuke manier om weer fit worden na je bevalling? En wil jij dit doen in een kleine groep met andere zwangere of bevallen vrouwen?


Doe mee met Zwanger/Mama Bootcamp!


Met Zwanger en Mama Bootcamp kies je voor een fitte zwangerschap en een verantwoord herstel na de bevalling. Bij onze Zwanger en Mama Bootcamp sporten zwangere vrouwen en nieuwe mama’s. Dat doen we in kleine groepen, zodat we alle sporters persoonlijke aandacht kunnen geven.

Onze lessen zijn zo opgebouwd dat je altijd mee kunt doen; of je nu in je eerste trimester zit of na je bevalling het sporten weer gaat oppakken. Hierbij houden we natuurlijk rekening met wat jouw lichaam op dat moment aankan. Daarbij kijken we vooral naar wat je wél kan, en dat is vaak meer dan je denkt!


Ik ben begonnen bij Gezond Gouds toen ik zwanger was. Ik wilde geen suffe zwangerlesjes volgen en bij Gezond Gouds kun je zwanger bootcamp doen! Bij deze bootcamp lessen weet je zeker dat je fit blijft tot aan je bevalling en is de bootcamp aangepast aan de zwangere vrouw, ideaal! Nu, bijna 2 jaar later, sport ik er nog steeds met veel plezier!

– Martine, trouwe sporter bij Gezond GoudsWaarom is buiten sporten tijdens je zwangerschap zo goed voor je?

Wanneer je zwanger bent, is het juist verstandig om te blijven bewegen. Een fit en gezond lijf heeft tal van voordelen voor zowel jou als je kindje!

 1. Je bouwt een goede weerstand op wat jou en je kindje natuurlijk ten goede komt
 2. Je voorkomt lichamelijke klachten zoals zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk
 3. Geen zorgen om overtollige zwangerschapskilo’s, want sporten zorgt ervoor dat je niet te veel aankomt
 4. Niet alleen je lichaam ,maar ook je geest wordt sterker, waardoor je met een sterke mindset jouw bevalling in gaat
 5. Herstellen na je bevalling gaat voorspoediger wanneer je een fit, gezond lichaam hebt
 6. Buiten sporten zorgt voor extra zuurstof en voor meer geluksstofjes
 7. Bovendien is samen sporten gezellig! Je ontmoet andere zwangere dames en mama’s uit de buurt

Ongeveer 6 weken na de bevalling kun je het sporten weer rustig oppakken. Deze periode verschilt natuurlijk per persoon. Wij adviseren je graag hierbij en kijken ook hier weer met je mee wat er mogelijk is. Hierbij focussen we op weer fit worden op een verantwoorde manier.


Dit is waarom het verstandig is om na je bevalling het sporten weer rustig op te pakken

 1. Je komt weer terug op je oude niveau zodat je net weer zoveel kunt doen als vóór de bevalling
 2. Je voorkomt klachten op de langere termijn. Tijdens de bootcamp train je bijvoorbeeld je bekkenbodemspieren, zodat jij met een gerust hart je kindje op kan tillen en dragen.
 3. Sporten helpt om de zwangerschapskilo’s kwijt te raken en weer lekker in je vel te zitten
 4. Sporten is een momentje voor jezelf, het leven met een pasgeboren kindje immers al druk genoeg 😉


Weer meer sporten na je zwangerschap

Veel dames van de Zwanger en Mama bootcamp blijven na hun bevalling sporten bij Gezond Gouds. Hieruit zijn al veel leuke vriendschappen voortgekomen! Wanneer je fit genoeg bent, kun je meedoen met de andere bootcamplessen bij Gezond Gouds, zoals de SnelSterk bootcamp Sterk bootcamp en Boxing bootcamp. Dit gaat altijd in overleg met één van onze trainers die gespecialiseerd zijn op het gebied van sporten tijdens en na de zwangerschap.


Dit zijn jouw Zwanger en Mama Bootcamp Trainers

Gezond Gouds Charissa klein

Charissa Langbroek

Plezier hebben in het sporten staat bij mij voorop! Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere en recent bevallen dames tijdens het sporten. Ik begeleid je graag met het sporten tijdens of na je zwangerschap en kijk graag met je mee hoe je het beste uit jezelf kan halen.

Op persoonlijk vlak heb ik goede ervaringen met outdoortraining na mijn zwangerschappen. Dit gaf mij weer zelfvertrouwen in mijn lichaam. Ik kreeg echt weer plezier in sporten. Heerlijk in de buitenlucht werken aan conditie, kracht met als resultaat een fit en gezond lichaam. Dit wil ik jou ook laten ervaren!

Noortje Kamermans

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als oefentherapeut Cesar en heb me daarbij gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere en pas bevallen vrouwen tijdens het sporten. Ik geef de Zwanger en Mama bootcamp met veel plezier. Iedere keer is het weer leuk om een gezellige groep te begeleiden en te zien dat iedere deelneemster op haar eigen niveau werkt aan haar gezondheid.

Plezier in bewegen staat bij Gezond Gouds voorop. Er wordt tijdens de bootcamps goed gekeken naar wat de sporter wél kan. Bij de Zwanger en Mama bootcamp is dat niet anders!

Op deze uren geven wij Zwanger en Mama Bootcamp

 • Woensdagavond 20:00 – 21:00 uur (Verzamelen bij Aderpolderweg 25 in Gouda Goverwelle)
 • Zaterdagochtend 09:00-10:00 uur (Verzamelen bij Aderpolderweg 25 in Gouda Goverwelle)

Hieronder vind je onze agenda met daarin alle lessen van de week


Wil jij meedoen met Zwanger en Mama Bootcamp?

En, kom jij een keer sporten bij ons? Wij vinden het leuk om je te ontmoeten! Via onderstaande knop boek je vrijblijvend een gratis proefles op een dag en tijdstip naar keuze. Daarna sport je al bij ons vanaf 30,- per maand!


Meer weten? Stuur ons een berichtje

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. De Privacy Policy en Algemene voorwaarden van Google gelden.