Gevulde Aubergine

Geplaatst op: 19-10-2016
Terug naar nieuws

Ingrediƫnten

  • 4-6 aubergines
  • 3 el kokosolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 250 gram ( vegetarisch) gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • Handje basilicum
  • Olijven
  • Fetakaas
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de aubergines 5 minuten
  2. Giet af, laat afkoelen en haal met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  4. Snijd het vruchtvlees fijn
  5. Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit de uit op laag vuur. Voeg daarna de knoflook en het gehakt toe.
  6. Doe het vruchtvlees van de aubergine, de blokjes tomaat, de basilicum, de tomatenpuree erbij.
  7. Doe een deksel op de pan en bak het geheel voor 10 minuten.
  8. Breng op smaak met peper en zout
  9. Vul de aubergines met het gehaktmengsel en doe de olijven en feta kaas erop.
  10. Zet de gevulde aubergines voor 15-20 min in de oven.

Lekker met een salade