Haricot Verts met kurkuma aardappel en zalmmoot uit de oven.

Geplaatst op: 01-09-2016
Terug naar nieuws

Een heerlijk recept met kurkuma, indiase geelwortel. Een specerij wat veel voordelen heeft. Kurkuma is onedr andere ontstekingsremmend en het bestanddeel curcumine heeft een remmende werking op kanker en wordt met recht een superfood genoemd.

Kurkuma, een superlekker en gezond kruid dat heel goed kan bij ons oer-Hollands product: de aardappel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de uiteinde van de Haricot verts af en schil de aardappelen. De aardappelen snijd je in plakjes.
  3. Leg de zalm in een ovenschaal, bestrooi met peper, zout en citroensap en giet er 100 ml water of bier bij. Stoom de zalm ongeveer een half uur in de oven afgedekt met een stuk aluminiumfolie.
  4. Kook de Haricot verts totdat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
  5. De aardappelen kook je 5 minuten. Giet daarna af.
  6. Laat een eetlepel kokosolie smelten in de pan en fruit de ui. Hierna roerbak je de aardappelschijfjes en strooi je er zout, peper en kurkuma overheen. Schep de aardappels regelmatig om en laat goudbruin worden.
  7. Leg alles op een bord en eet smakelijk!!!

Ingrediënten 2 personen

  • 50 gram Haricot Verts
  • 200 gram Aardappelen
  • Kurkuma
  • Zout
  • Peper
  • Zalmmoot
  • Citroensap
  • 1 ui
  • Kokosolie
  • Water of bier