Mijn ervaring met PHP

,
Terug naar overzicht

Het verhaal van Petra

Al een tijdje had ik in gedachte om te gaan sporten met als doel: afvallen, maar hoe? In het verleden heb ik meerdere pogingen gedaan met verschillende diëten en dat ging goed. Maar ik vond het moeilijk om vol te houden en als ik stopte kwam het gewicht er direct weer bij, of zelfs meer.

Ik vond het moeilijk om de eerste stap te zetten en heb dit met mijn buurvrouw besproken. Ook zij wilde wel wat aan sport doen. We besloten samen te gaan sporten bij Gezond Gouds. Lekker dichtbij en Charissa kenden we al van het jarenlang gedag zeggen en af en toe een praatje. Zo werd de drempel voor mij al een stuk lager.

De eerste afspraak werd gemaakt. We werden hartelijk ontvangen en de sfeer was relaxt. Charissa stelde veel vragen en wij vertelde elk ons eigen verhaal. En zo begon onze eerste sportles in september 2021.

De eerste les was meer een oefening om te kijken wat wij in onze macht hadden, absoluut geen test. Nou dat kon ik zo wel vertellen: totaal geen conditie!

Aan de hand hiervan maakte Charissa elke les interessant met oefeningen, zowel binnen in de sportschool als buiten in het park. Elke keer weer anders. En ja, ik merkte al gauw dat ik een ietsepietsie minder moe was. Ik kreeg er zelfs lol in, wat ik nooit had verwacht. Elke keer keek ik uit naar de volgende week om weer te gaan sporten. In het verre verleden deed ik aan korfbal en squashen maar dat is totaal anders.

Intussen vlogen de wekelijkse sportlessen voorbij en heb ik Charissa gevraagd om tips voor het afvallen, want dat was nog steeds mijn doel. Zij gaf verschillende tips over de samenstelling van maaltijden en dit werkte. Later gaf zij uitleg over PHP en zei: denk er eens over na, kijk eens op de site. Ik kreeg een proefmonstertje visolie mee. De uitleg was vrijblijvend, totaal niet opdringerig, maar wel op een prettige manier.

De week erna heb ik besloten om dit te gaan proberen. Ik zei tegen Charissa: ik beloof niks, maar wil het wel proberen. Van tevoren hebben we alles doorgesproken qua vocht&voeding. Wat wel en wat niet. Aan de hand hiervan moest ik een dagschema maken voor 3 dagen en dit liet ik haar controleren. Op 1 foutje na, was het goed.

En zo begon ik op maandag 7 maart aan mijn 21 dagen PHP en 2x sporten per week. Ik begon eraan met een dubbel gevoel. Ik was positief, maar moest ook veel meer gaan eten, 6x per dag, dan de 2x die ik voorheen deed. En ik dacht, hoe kan ik dan afvallen? Maar niets is minder waar. Achteraf gezien at ik veel te weinig.

In het begin vond ik het erg moeilijk om een maaltijd te verzinnen wat voldeed aan PHP. Ik zag ook wel bomen op de weg die er niet waren. Wat als ik in die periode uit eten ging, wat als…. Zeker als ik moest werken en iets mee moest nemen voor de dag of avond. En als ik thuis was, wat kon ik dan klaarmaken, zodat ik geen 2 verschillende porties hoefde te koken voor mijn man en mijzelf. Ik mocht Charissa om tips vragen en dat deed ik. Dat hielp mij enorm. Ook zocht ik internet af voor recepten. En op de sportles namen we al mijn vragen door, wat mij veel verheldering gaf. Thuis schreef ik alles op.

De visolie giet ik achter in mijn keel, omdat ik dat niet lekker vind. Daarna lebber ik de kraan leeg voor de smaak. Met de supplementen heb ik geen moeite.

Na 4 dagen merkte ik al verschil. Ik kreeg meer energie en mijn huid werd zachter. Ik stond perplex, dit resultaat had ik niet verwacht in zo’n korte tijd. Ik kreeg er lol in en zette door.

Ontbijten vond ik erg moeilijk, omdat ik dit al ruim 40 jaar niet deed. Maar ook daar hebben we een oplossing voor gevonden, een uurtje na het opstaan. En ja, dat gaat redelijk. De rest van de dag kost mij geen moeite.

Intussen heb ik mijn 21 dagen volbracht. En ben ik ontzettend blij met het resultaat. Ik heb meer energie; mijn huid is zachter; geen smetplekken meer, ik voel mij veel fitter; mijn vrienden zeggen dat mijn ogen stralen; mijn collega’s zien verschil; de kipfiletjes worden minder; geen hongergevoel en ik ben 3,7 kilo kwijt. En ik word sterker door het sporten.

Ik ben enorm blij met het resultaat. Ik ga door, door met PHP en sporten.

Ik ben Charissa enorm dankbaar dat zij dit heeft voorgesteld. Zij zei letterlijk: ik weet dat jij dit kan en vol kan houden. Het gaat jou lukken! En zij kreeg gelijk. Zij gelooft in mij en samen gaan we verder bouwen aan een gezondere toekomst met mooie resultaten. Het begin is er. Charissa, nogmaals, zonder jouw steun was ik niet zo ver gekomen. Dank je wel😊

Wil je meer weten wat PHP voor jou kan doen? Klik hier